Serc

Wierum

Over Wierum

Wierum is een dorp welke het meest noordelijk is gelegen in de gemeente Dongeradeel, provincie Friesland (Nederland). Het ligt ongeveer 15 kilometer boven Dokkum. Het dorp kent iets minder dan 350 inwoners en heeft ongeveer 200 woningen. Wierum ligt als het ware vastgeplakt tegen de zeedijk die in een bocht om het dorp heenloopt.

Het is redelijk bekend vanwege zijn positie als startpunt van wadlooptochten naar de Engelsmanplaat. Achter de zeedijk vindt je o.a. de kwelders, een prachtig stukje natuur. Ook weten vogelspotters deze locatie goed te vinden. Bij helder weer kun je de eilanden Ameland en Schiermonnikoog duidelijk zien liggen.

Rond Wierum wordt veel aan akkerbouw gedaan, o.a. bieten, aardappels, kool, uien en bloemen. De gezonde kleigrond is dan ook een goede basis. Mensen die willen recreƫren, zullen hier zeker de rust vinden. Er valt genoeg te bekijken, zowel in Wierum als in de wijde omtrek. Diverse mogelijkheden om te overnachten worden geboden, ook is het mogelijk om een hapje of drankje ergens te nemen.

Wierum vanuit de lucht gezien